Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

T: 06 – 26 39 83 52

BouwenmetBoumas-Zambia-Partin

Blog

Bouwen met Bouma's / General  / Special car ride

Special car ride

Ik ben onderweg met het BmB bestuur en een deskundige  naar Namasheshe om te kijken wat de problemen zijn aan de pomp die BmB daar heeft laten aanleggen.

Plotseling ruik ik een brandlucht er komt rook uit het linker voorwiel. Stoppen dus.

In Nederland bel je de Wegenwacht maar helaas kennen ze die hier niet. Gelukkig is hier bijna altijd wel iemand die verstand heeft van auto’s, zeker als je auto is volgeladen met 7 personen. Aan mij hebben ze niets, ik kan alleen maar toe kijken. Als ik het goed heb begrepen loopt het remblok vast op de remschijf. Na een tijdje sleutelen is het probleem opgelost. Opgelost ja, maar nu heb een heel ander probleem. Ik krijg te horen dat ik de rem niet meer mag gebruiken anders loop de boel weer vast. “Remmen doe je met de versnelling”. Dat is simpel gezegd, maar op de zeer slechte weg waar je allen maar bezig bent alle diepe kuilen te ontwijken, heb je je rem hard nodig…

We vervolgen onze weg en iedereen vindt het blijkbaar heel gewoon; zonder remmen doorrijden.

Politiecontrole? Nee deze keer is het de Emigratie dienst. Hij wil mijn paspoort zien. Op zijn vraag wat ik hier doe antwoord ik dat ik vrijwilligers werk doe. Ik probeer uit te leggen wat BmB in Kaoma doet.

“Je stempel zegt dat je toerist bent maar je werkt. Ook vrijwilligers werk valt onder werken. Al breng je hier alleen maar een zak met geld dan nog moet je werkvergunning hebben”. Ik moet mij maandag op het Emigratie kantoor in Kaoma melden. Gelukkig kennen ze mij daar al jaren dus het zal wel loslopen.

Trouwens; we zijn vermoeid maar gelukkig zonder brokken weer thuis gekomen!

Groeten,

Herman