Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

T: 06 – 26 39 83 52

BouwenmetBoumas-Zambia-Partin

Blog

Bouwen met Bouma's / Actueel  / Vastenactie 2023

Vastenactie 2023

Samen met de Clara van Assisi parochie wordt dit jaar gewerkt aan de bouw van 3 klaslokalen in Kabybyobyo, een klein dorp in Zambia.  

In het dorp is al een kleine school aanwezig, maar die is veel te klein en ook bouwvallig. Op dit moment gaan er ongeveer 300 kinderen naar school. Omdat de overheid het onderwijs gratis heeft gemaakt, is er een enorme aanwas van nieuwe leerlingen. Met de bouw van een nieuwe school worden 3 klaslokalen gerealiseerd. De verwachting is dat er straks 400 tot 500 kinderen naar school gaan.  

 Als de lokalen klaar zijn, worden ze door ons stichting overgedragen aan de overheid. De overheid zorgt er daarna voor dat er gediplomeerde onderwijzers worden aangesteld. De onderwijzers worden ook door de overheid betaald.