Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

T: 06 – 26 39 83 52

 

Projecten

Bouwen met Bouma's / Projecten

Project 2021

Bij het Kaoma Trade Instituut worden jongeren onderwezen op het gebied van landbouw, technische installaties en administratie. Sinds een aantal jaren worden er ook weer bouwvakkers opgeleid. De stichting Bouwen met Bouma’s heeft dat mede mogelijk gemaakt door de financiering van lessen voor 10 tot 20 leerlingen. Deze nieuwe opleiding voorziet duidelijk in een behoefte.

Studenten komen uit de wijde omtrek naar de school. Omdat de afstanden groot zijn, is er behoefte aan woonruimte in de nabijheid van de school. Op dit moment wordt een deel van hen buiten de campus van de school gehuisvest. De school huurt hiervoor ruimte. Op de campus van de school is daarnaast nog woonruimte die met name door de vrouwelijke studenten wordt gebruikt. Met ons nieuwe project willen we de capaciteit aan woonruimte op de campus graag vergroten. Ons bestuur in Zambia heeft een plan gemaakt dat huisvesting biedt aan 8 studenten. Dit plan willen we in 2021 gaan realiseren.

Projecten 2020-2006

Vanaf 2006 bouwden vrijwilligers jaarlijks aan kleinschalige bouwprojecten. Er werd onder andere een keuken in een weeshuis, een ziekenzaal, een opvang voor hoogzwangere vrouwen, een school voor gehandicapte kinderen en op diverse plaatsen scholen gebouwd. Klik op de foto’s om de projecten per jaar te bekijken!