Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

T: 06 – 26 39 83 52

Project 2020

Bouwen met Bouma's / Project 2020

Project 2020

Op 26 februari 2020 was het begin van de vastentijd. Dit jaar heeft de Christoffel parochie uit zuidwest fryslân aandacht besteed aan ons project.

Wij hebben dit jaar gebouwd aan drie nieuwe klaslokalen in het dorpje Kashompa. In het dorp was al een kleine school aanwezig, maar die was veel te klein om alle kinderen in de omgeving les te kunnen geven. Op dit moment gaan er ongeveer 200 kinderen naar school. Met de bouw van een nieuwe school zijn 3 extra klaslokalen gerealiseerd. Ook in Zambia heeft corona invloed op het dagelijkse leven. Hoewel het aantal besmettingen gelukkig mee valt, heeft ons project behoorlijk vertraging opgelopen. Normaal gesproken is rond de zomer het project afgerond, en kan het in aanwezigheid van Herman Bouma, worden overgedragen aan de overheid. Nu heeft de overdracht op 6 november plaatsgevonden.

Voor het project is bij de vastenactie een bijdrage gevraagd van € 10.000. Normaal gesproken dient ⅔ van dit bedrag opgebracht te worden door bijdragen van mensen die het project steunen. De vastenactie doet hier dan nog ⅓ bij. Dit jaar is echter alles anders. Wij en ook andere eigen doelen, hebben niet of nauwelijks aandacht voor het project kunnen vragen. In zijn algemeenheid is daarom ook fors minder geld opgehaald. Onze stichting is in de gelukkige omstandigheid dat we een grote schare trouwe aanhangers hebben. Bovendien heeft de Christoffel parochie in het parochieblad regelmatig aandacht voor ons project gevraagd. Er is daarom voldoende geld opgehaald. De vastenactie heeft inmiddels in 2 termijnen onze projectbijdrage van € 10.000 overgemaakt.

Date

20 december 2020