Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

T: 06 – 26 39 83 52

BouwenmetBoumas-Zambia-Partin

Blog

Bouwen met Bouma's / Actueel  / Een nieuw/ extra lokaal bestuurslid

Een nieuw/ extra lokaal bestuurslid

Het lokale Kaoma-bestuur uitgebreid

Omdat BmB ieder jaar een nieuw hoofdproject doet en ook het onderhoud van voormalig geïnstalleerd vastgoed aandacht vraagt, is het lokale Kaoma-bestuur uitgebreid met een extra lid. Hamulondo, al enkele jaren actief in de organisatie, is nu geselecteerd als bestuurslid. Wij feliciteren Hamulondo en wensen hem heel veel succes. Hierbij een korte introductie door ons lokale BmB-bestuurslid zelf.

Het lokale Kaoma-bestuur uitgebreid

Hamulondo verteld

Ik ben Hamulondo, 41 jaar geleden geboren en kom uit een bescheiden gezin van 10. Ik woon in het Kaoma-district van de westelijke provincie van de Republiek Zambia, waar ik voor het ministerie van Onderwijs werk als chauffeur/monteur. Ik ben opgeleid als leraar op een middelbare school en dien ook als reservist-sergeant bij de politie van Zambia, evenals als inspecteur van overheidsvervoer voor het district Kaoma.

Mijn moeder stierf in augustus 2000 aan kanker en het jaar daarop stierf mijn vader in maart 2001 in een onduidelijke omstandigheid.

Gesterkt door mijn eigen beproevingen, bracht mijn niet-aflatende toewijding aan liefdadigheid, me ertoe bij te dragen aan de groei van de gemeenschap en deel te nemen aan initiatieven die het leven van de minder bevoorrechten raakten.

Gezien mijn passie voor liefdadigheidswerk, had ik de wens om lid te worden van een liefdadigheidsorganisatie waar ik gemeenschappen kon blijven dienen. Uiteindelijk, in 2019, begon ik BmB te assisteren.

Dit jaar 2023 heeft BmB Kaoma met succes een klaslokaal van 1×3 in Kabyobyobyo opgeleverd en tweedehands kleding gedoneerd aan de gemeenschappen Kamuni, Lukute en Mulundu, naast eerdere projecten die door BmB zijn voltooid. De organisatie heeft ook 1×3 klaslokalen gebouwd en overgedragen in Kashompa, Longe, Kashokoto, Mwanawasa, Namasheshe en vele andere plaatsen om op te noemen.

Niet alleen bouwen

Maar het lokale BmB bestuur houdt zich ook bezig met een scala aan andere activiteiten, waaronder het verzorgen van vervoer voor begrafenisdiensten voor niet-opgeëiste lichamen, de zorg voor kansarme kinderen, wezen en aanstaande moeders in moeilijke situaties. De organisatie biedt ook gemeenschapsdiensten, zoals het doneren van kleding en het planten van bomen.

Als nieuw lid van het bestuur ben ik God dankbaar voor het aanwakkeren van mijn verlangen om mijn doel als liefdadigheidswerker te vervullen. Ik spreek mijn diepe waardering uit voor BmB Nederland voor het ongelooflijke werk dat ze doen om de levensstandaard van de mensen van Kaoma te verhogen. Hun inspanningen toveren een glimlach op het gezicht van mensen die in armoede leven, en hun bijdragen hebben levens veranderd.