Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

T: 06 – 26 39 83 52

BouwenmetBoumas-Zambia-Partin

Blog

Bouwen met Bouma's / Algemeen  / BouwenmetBoumas Project 2024 Kaoma KTTI, bouwen begint hier met stenen maken
BouwenmetBoumas-Project2024-Zambia-Stenen-maken

BouwenmetBoumas Project 2024 Kaoma KTTI, bouwen begint hier met stenen maken

BouwenmetBoumas:

9 februari 2024, Bouwcoördinator Herman  vanuit Zambia

 

Cholera …

Dat de cholera uitbraak in Zambia het werk van BouwenmetBoumas zou bemoeilijken lag wel in de lijn van de verwachtingen,  maar niet dat het zo groot zou zijn. De overheid heeft besloten dat de scholen niet op 29 januari weer open gaan maar pas op 12 februari, daaraan vooraf gaande krijgen ze inspectie van het ministerie van gezondheid om te controleren of alles voldoende schoon is, zo niet dan blijft de school dicht. Ik zou op 15 februari weer naar huis gaan maar we hebben besloten dat ik 2 weken langer blijf.

Eerst stenen, en daarna de grond in

De werkzaamheden aan project 2024, de bouw van een 4 klaslokalen blok, inclusief kantoorruimtes, bij het Kaoma Trades Institute zijn in volle gang, er moeten 8000 stenen/blokken worden gemaakt, zwaar werk. De verwachting is dat ze over 3 dagen klaar zijn. Voor de fundering gebruiken we 8 inches blokken en voor de muren 6 inches. Volgende week hopen we de lijnen uit te zetten en met de fundering te beginnen. Handwerk, zwaar werk dus. Zonder tegenslag verwachten we dat de betonvloer op 3 maart, de dag van mijn vertrek, er ligt.

Regen of geen regen

De grootste tegenslag zou hevige regenval zijn, dat zou de bouw kunnen vertragen maar of dat aangemerkt moet worden als tegenslag is de vraag. Het heeft al tijden bijna niet geregend, de regen is meer dan welkom. Ik hoor het woord ‘hongersnood’ al fluisteren. Hopelijk valt dat mee. Krijg zojuist bericht dat er een nieuw geval van cholera in het ziekenhuis is binnen gebracht, tot nu toe kwamen alle patiënten uit Lusaka, of dat dit ook het geval is weet ik niet. Het blijft opletten geblazen.

BouwenmetBoumas vanuit Kaoma, Herman Bouma

Meer over project 2024:

Bekijk ook ons Youtubekanaal:

BouwenmetBoumas-Project2024-Kaoma-Trades-Centre

BouwenmetBouma-Bouwen begint hier met stenen maken. En dat zijn er dit jaar 8.000 stuks. 🙂

Terug naar Home